Elbilsladdare

Hem > Elbilsladdare
installera laddbox i Helsingborg

Installera laddbox till elbil i Helsingborg

Vi rekommenderar för villamiljö att Garo GLB laddbox med fast 4,5m laddkabel installeras. För att framtidssäkra laddutrustningen anser vi också att man bör välja en tre-fasladdbox med möjlighet att ladda upp till 22kW. Läs mer om detta i vårt erbjudande nedan.

För företag och bostadsrättsföreningar och andra semipublika platser rekommenderar vi installation av laddboxen Aura från Charge Amps. Läs mer om detta i vårt infoblad nedan.

Erbjudande till privatpersoner

Information till företag & brf

Installera laddbox hemma med skattereduktion

Om du ska installera en laddbox hemma, dvs grön teknik kan du få skattereduktion för kostnaden för arbete och material. Det gäller installationer av elbilsladdare som påbörjas och betalas från och med 1 januari 2021. Det fungerar på liknande sätt som med rot- och rutavdrag, men är en egen skattereduktion. Du får avdraget direkt på vår faktura och vi begär sedan utbetalning från Skatteverket.

Läs mer om detta på Skatteverkets hemsida här. 

Laddbox hemma – hur du laddar din elbil 

"Installera helst en så kallad Mode 3-laddare, som också kallas wallbox, laddbox eller hemmaladdare. Den övervakar laddningen och slår av strömmen om något går fel. Oavsett vilken laddare du väljer så måste du säkerställa att husets elsystem är i gott skick. Anlita en elinstallatör för att göra en besiktning. Använd endast de kablar som biltillverkaren rekommenderar. Undvik förlängningsdosor och skarvsladdar. Installera en jordfelsbrytare. Glöm inte att motionera den genom att trycka på testknappen med jämna mellanrum. Betrakta Schuko-kontakten som ett reservhjul, något man endast använder i nödfall. När du laddar i ett elsystem du inte känner till standarden på bör du hålla ett öga på laddningen."
Per Höjevik
Avdelningschef, svenska Elsäkerhetsverket

Hemmaladdare

Hemma-laddare Helsingborg

Nödladdare

nödladdare helsingborg

Få en kostnadsfri offert för installation av laddbox