Solcellspaneler

Hem > Solcellspaneler
solcellspaneler

Solcellspaneler i Helsingborg

Vill du producera din egna förnybara el? Helt tyst och fritt från utsläpp!
Så här funkar det med solel:

Solstrålar träffar solcellerna som genererar energi i form av el. Elen leds till en växelriktare som omvandlar elen till vanlig 230 volts växelspänning. Växelriktaren kopplas in till husets vanliga elcentral och strömmen kan användas av hushållet. Den ström som inte används av hushållet säljs ut på elnätet. Alternativt kan du ”lagra” elen på elnätet för att nyttja senare, tex nattetid/vintertid – detta kallas för nettodebitering.

Genom att använda solenergi sänker du din elräkning och skyddar dig mot prishöjningar i framtiden. Installerar du en tillräckligt stor solcellsanläggning blir du helt självförsörjande på el. En solcellsanläggning har inga rörliga delar, kräver nästan inget underhåll, har garantier på upp till 25 år och en livslängd på 40-50 år. En normal anläggning i södra Sverige betalar sig själv på 7-9 år beroende på montagelösning.

Solceller är helt automatiska, de jobbar på utan att man behöver göra något.

Skattereduktion för att installera solcellssystem hemma

Om du ska installera grön teknik kan du få skattereduktion för kostnaden för arbete och material. Det gäller installationer som påbörjas och betalas från och med 1 januari 2021. Det fungerar på liknande sätt som med rot och rut, men är en egen skattereduktion. Du får avdraget direkt på vår faktura och vi begär sedan utbetalning från Skatteverket.

Läs mer om detta på Skatteverkets hemsida här.

installation av solceller
solceller på tak
Dubbel vinst uppstår när du, som bilden här ovan visar, bygger en solavskärmning med solceller.
Solceller på ett hus
solpaneler
Här hittar du våra aktuella erbjudande på solelspaket:

Vår egen solel-anläggning

När vi bestämde att vi skulle bygga en egen solel-anläggning valde vi produkter av bästa kvalitet. Även om det initialt blir lite dyrare är vi fullständigt övertygande att det kommer löna sig framöver. Vi byggde vår anläggning med solceller från TrinarSolar. Växelriktaren tog vi från tyska SMA.

Som installatör valde vi stans bästa installatör: oss själva. Som ni ser på bilden här vid sidan, valde vi att montera solcellerna på markstativ med 45 graders vinkel från horisontalplanet men i rakt söderläge.

Vår anläggning består av 20 st solcellspaneler á 265 w/st och en växelriktare på 5 kW. Anläggningen installerades strax innan sommarsemestern 2015.

Egna solceller

Solceller är en del av framtidens energi!

Genom att välja solcellspaneler och producera din egen el, gör du inte bara din egen plånbok en tjänst. Du bidrar också till en bättre miljö, eftersom solenergi är förnybar och inte ger något större klimatavtryck. 

Få en kostnadsfri offert